آر اف فرکشنال چیست؟
یکی از بهترین روش های جوانسازی پوست برای از بین بردن چین و چروک ها، آر اف فرکشنال صورت است. این روش به تازگی محبوبیت زیادی پیدا کرده است و مورد توجه قرار گرفته است. اینکه آر اف فرکشنال چیست؟ چه کاربردی دارد و مزایا و معایب آن چگونه است؟ موضوعی است که در این مقاله به آن ها می پردازیم.
- 1 آر اف فرکشنال چیست؟
- 2 آر اف فرکشنال برای چه مواردی کاربرد دارد؟
- 3 مزایای آر اف فرکشنال چیست؟
- 4 عوارض آر اف فرکشنال چیست؟
- 5 نحوه انجام آر اف فرکشنال چیست؟
- 6 مراحل انجام آر اف فرکشنال چیست؟
- 7 فاصله جلسات آر اف فرکشنال چگونه است؟
- 8 مراقبت های قبل از انجام آر اف فرکشنال چیست؟
- 9 مراقبت های بعد از انجام آر اف فرکشنال چیست؟
- 10 کاربرد آر اف فرکشنال در قسمت های مختلف بدن
- 11 انواع دستگاه آر اف فرکشنال چیست؟
- 12 آر اف فرکشنال یا هایفو
آر اف فرکشنال چیست؟
یکی از روش های درمانی برای جوانسازی پوست قسمت های مختلف بدن، آر اف فرکشنال است. حتما این سوال برایتان پیش آمده که آر اف فرکشنال چیست؟ در پاسخ باید گفت این روش برای لایه برداری از پوست کاربرد دارد. در آر اف فرکشنال از فرکانس رادیویی برای از بین بردن چین و چروک های پوستی، درمان زخم و بستن منافذ باز پوست استفاده می شود. استفاده از فرکانس رادیویی باعث می شود تا مدت زمان درمان کوتاه تر شده و بدون نیاز به جراحی بتوانید پوستی صاف و یکدست داشته باشید. نحوه کار به این صورت است که با کمک سوزن های باریک و کوچک گرمای حاصل از فرکانس رادیویی را وارد پوست می کنند. این کار باعث تحریک کلاژن سازی پوست شده و سلول های ناسالم را تجزیه و متابولیزه می کنند. در نهایت سلول های تازه جایگزین آن ها شده و پوست زیبا و سالم می شود.
آر اف فرکشنال برای چه مواردی کاربرد دارد؟
همانگونه که در پاسخ سوال آر اف فرکشنال چیست؟ گفتیم که برای سالم کردن پوست و جوانسازی آن روش مناسبی است ولی غیر از این مورد کاربردهای دیگری برای این روش می توان نام برد. این موارد عبارت اند از:
-
سفت کردن پوست صورت
یکی از مهم ترین کاربردهای آر اف فرکشنال صورت، سفت کردن پوست و جلوگیری از افتادگی و شل شدن آن است. تحریک کلاژن سازی باعث می شود تا پوست جوان شده و سلول های مرده آن از بین بروند. از این روش می توانید در قسمت های مختلف صورت از جمله ابرو، پلک و یا در ناحیه غبغب و گونه ها استفاده کنید. بنابراین بدون اینکه نیاز به جراحی داشته باشید، در کمترین زمان پوست قسمت های مختلف صورت را بازسازی و از شل شدن آن ها جلوگیری می کنید.
-
درمان چین و چروک های پوستی
از این روش می توانید برای از بین بردن چین و چروک های پوستی استفاده کنید. در کمترین زمان که ممکن است بین یک تا دو ماه به طول انجامد، شاهد از بین رفتن و کم رنگ شدن خطوط باریک و چین و چروک های پوستی می شوید.
-
آر اف فرکشنال برای جای جوش
در پاسخ به این سوال که کاربرد آر اف فرکشنال چیست؟ می توان به درمان جوش های پوستی اشاره کرد. برای افرادی که جوش های فعال دارند و یا جای جوش روی صورت آن ها باعث از بین رفتن زیبایی آن شده است، می توانید این روش را پیشنهاد بدهید.
-
آر اف فرکشنال برای تعریق زیر بغل
تعریق زیر بغل یکی از مشکلاتی است که بیشتر افراد با آن مواجه هستند. این مشکل را می توانید با کمک آر اف فرکشنال حل کنید و برای همیشه از شر بوی بد زیر بغل راحت شوید.
مزایای آر اف فرکشنال چیست؟
در کنار کاربردهای زیادی که آر اف فرکشنال دارد، میتوان به مزایای زیاد این روش نیز اشاره کرد. مهم ترین این مزایا عبارت اند از:
قابل استفاده برای انواع پوست و رنگ های پوستی
غیر تهاجمی است و نیاز به جراحی و بیهوشی ندارید.
تعداد جلسات درمانی کوتاه است، سریع تر به نتیجه می رسید.
عوارض کمتری نسبت به سایر روش های سنتی دارد.
اگر دچار لک های پوستی ناشی از نور آفتاب هستید، آر اف فرکشنال صورت را امتحان کنید.
باعث بهبود رنگ و بافت پوستی می شود.
عوارض آر اف فرکشنال چیست؟
با اینکه این روش غیر تهاجمی است، ولی بعد از انجام آن ممکن است با عوارضی از جمله قرمزی پوست، تورم و پوسته پوسته شدن آن مواجه شوید. این عوارض معمولا تا 5 روز ادامه داشته و به مرور زمان شدت آن ها کمتر می شود. این روش برای افراد بالای 18 سال قابل اجرا است و اگر سن کمتری دارید، بهتر است روش های مراقبت از پوست را جدی بگیرید.
نحوه انجام آر اف فرکشنال چیست؟
آر اف فرکشنال از امواج رادیویی برای از بین بردن چین و چروک های پوستی کمک می گیرد. در این روش امواج را از طریق سوزن های بسیار ریز با روش طلا وارد پوست می کنند. این سوزن های بارکی لایه های پوست را سوراخ کرده و امواج را وارد آن می کنند. این کار به لایه های بیرونی پوست آسیبی وارد نمی کند و تنها از طریق گرم کردن لایه های عمیق پوست، کار خود را انجام می دهد. گرما باعث می شود تا انقباض پوست افزایش پیدا کرده و کلاژن سازی بیشتری انجام شود. بالاترین درجه گرما 60 سانتی گراد است و به راحتی می توان عمق نفوذ سوزن ها را کنترل کرد. انرژی الکتریکی وارد شده به لایه های پوست باعث می شود تا به مرور زمان کلاژن سازی پوست افزایش پیدا کند.
مراحل انجام آر اف فرکشنال چیست؟
برای انجام این روش لازم است پوست را به صورت کامل تمیز کرده و ناحیه مورد نظر را بی حس کرد. بعد از اینکه بی حسی اثر کرد، از ژل خنک کننده استفاده می شود. این زمان بین 15 تا 30 دقیقه به طول می انجامد. ژل برای مراقبت از پوست کاربرد دارد و مانع از آسیب رسیدن به آن می شود. در ادامه دستگیره دستگاه را روی ناحیه مورد نظر قرار داده و امواج رادیویی را به روی پوست می تابانند. اینکه در انجام این روش از چه درجه ای استفاده شود و تا چه عمقی از پوست هدف قرار داده شود، بستگی به نظر پزشک معالج دارد. نتایج حاصل از این روش تا چند ماه ادامه دارد. پوست حداکثر تا 6 ماه به مرور شروع به کلاژن سازی بیشتر می کند و زیبایی و سلامت خود را حفظ می کند.
فاصله جلسات آر اف فرکشنال چگونه است؟
تعداد جلسات و فاصله بین آن ها بستگی به اندازه و ناحیه مورد نظر دارد. بنابراین نمی توان برای همه افراد زمان مشخصی را تعیین کرد. حداقل تعداد جلسات بین 3 تا 4 بوده و بیشتر از این تعداد توسط پزشک متخصص تعیین می شود. مدت زمان انجام آر اف نیز بین 20 تا 45 دقیقه طول می کشد که اندازه و ناحیه روی این زمان تاثیر مستقیمی دارند.
مراقبت های قبل از انجام آر اف فرکشنال چیست؟
اقدامات قبل از انجام آر اف می تواند تاثیر زیادی در نتیجه داشته باشد. این مراقبت ها را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:
عدم قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید
عدم برنزه کردن حداقل یک تا دو هفته قبل از انجام آر اف
عدم استفاده از داروهای رقیق کننده خون از جمله آسپرین، ایبوپروفن، ناپروکسن و …
البته توصیه می کنیم قبل از انجام آر اف فرکشنال صورت و یا نواحی دیگر بدن با پزشک متخصص مشورت کنید. بهتر است پرونده پزشکی خود را در اختیار پزشک قرار دهید تا در صورت نیاز مراقبت های لازم را انجام دهید.
مراقبت های بعد از انجام آر اف فرکشنال چیست؟
بعد از انجام آر اف باید مراقبت هایی را انجام دهید تا بتوانید در کمترین زمان به نتیجه مطلوب دست پیدا کنید. این مراقبت ها عبارت اند از:
عدم استفاده از لوازم آرایشی به مدت 24 ساعت بعد از انجام آر اف
عدم قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید.
عدم انجام فعالیت های شدید و ورزش های سنگین به مدت حداقل 2 روز بعد از آر اف
عدم استفاده از وان آب گرم و سونا و استخرهای کلردار
عدم استفاده از محصولات لایه بردار
کاربرد آر اف فرکشنال در قسمت های مختلف بدن
این روش را می توانید در قسمت های مختلف بدن استفاده کرده و تنها شامل آر اف فرکشنال صورت نمی شود. از جمله نواحی بدن که با کمک دستگاه آر اف فرکشنال جوانسازی می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:
قسمت های زیر چانه
خط لبخند
چین و چروک های اطراف دهان
چین و چروک های اطراف ابرو
خط اخم و خطوط افقی روی پیشانی
آر اف فرکشنال زیر چشم، خطوط پنجه کلاغی و افتادگی زیر چشم
آر اف فرکشنال برای ناحیه شکم، قفسه سینه، زیر بازو و …
انواع دستگاه آر اف فرکشنال چیست؟
دستگاه های مختلفی برای این روش طراحی و مورد استفاده قرار می گیرند. این دستگاه ها برندهای مختلف ایرانی و خارجی داشته و مورد استفاده پزشکان قرار می گیرند. از جمله این دستگاه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-
آر اف فرکشنال اسکارلت
این دستگاه می تواند دمای بین 55 تا 60 سانتی گراد را ایجاد کرده و تا عمق 0.5 تا 3.5 میلی متر وارد لایه های پوست می شود. دردی که با این دستگاه حس می کنید بسیار کم بوده و نتایج لازم را در کمترین زمان بدست می آورید.
-
دستگاه آر اف فرکشنال ویواسه
نتایج خوب و رضایت بخشی از این دستگاه گزازش شده است. دردی که احساس می کنید بسیار ناچیز است و دوره نقاحت با این دستگاه نیز بسیار کوتاه است. معمولا 36 سوزن با نوک طلا در این مدل استفاده می شود و به دلیل وجود موتور روباتیک در ساختار آن، کمترین درجه درد را احساس می کنید.
-
دستگاه آر اف فرکشنال ترمیا
یکی از ویژگی های بارز این دستگاه، ضخامت کم سوزن های بکار رفته در آن است. به همین دلیل سرعت بهبودی افزایش پیدا کرده و درد کمتری را احساس می کنید. همچنین برای انواع طیف رنگی مناسب است.
آر اف فرکشنال یا هایفو
جوانسازی پوست از روش های مختلف امکانپذیر است. از جمله این روش ها می توان به هایفوتراپی و … اشاره کرد. تفاوت های زیادی بین این روش ها وجود دارد. این سوال مطرح می شود که کدام روش مناسب تر است؟ هایفو یا آر اف فرکشنال صورت و سایر نواحی بدن؟ در پاسخ لازم است به شباهت ها و تفاوت های این دو روش بپردازیم. از جمله شباهت های آن ها می توان به غیر تهاجمی بودن و ایجاد گرما برای تحریک لایه های پوست اشاره کرد. این کار باعث از بین رفتن چین و چروک های صورت شده و باعث جوانسازی پوست می شود. از جمله تفاوت های آن ها نیز می توان به نحوه انجام این دو اشاره کرد. هایفو از انرژی اولتراسوند برای ایجاد گرما استفاده می کند و تمرکز لازم را روی قسمت های مختلف پوست دارد. ولی آر اف فرکشنال متمرکز نبوده و سطح بیشتری از پوست را پوشش می دهد. در عین حال عمق نفوذ هایفو نیز بیشتر بوده و می تواند برای از بین بردن افتادگی پوست گزینه مناسب تری باشد. از آر اف فرکشنال برای حجیم کردن پوست و از بین بردن لکه های پوستی استفاده بیشتری می شود.
کلام آخر
اگر به دنبال جوانسازی پوست هستید، روش های مختلفی برای این کار پیشنهاد می شود. یکی از بهترین روش ها که عوارض بسیار کمتری دارد، آر اف فرکشنال صورت و سایر نواحی بدن است. این سوال مطرح می شود که آر اف فرکشنال چیست؟ و چگونه باعث از بین بردن چین و چروک ها می شود؟ در پاسخ می توان به امواج رادیویی اشاره کرد که با کمک سوزن های باریک به اعماق پوست نفوذ کرده و باعث تحریک کلاژن سازی و در نهایت جوان تر کردن و شادابی پوست می شوند.