مراقبت از پوست

آکنه قارچی چیست؟

آکنه قارچی که با نام علمی فولیکولیت مالاسزیا شناخته می شود، یک عفونت در فولیکول های مو است. این عارضه باعث می شود تا پوست خارش پیدا کرده و کمی ملتهب و قرمز رنگ شود. در این مقاله می خواهیم به این موضوع بپردازیم که اکنه قارچی چیست؟ علائم آکنه قارچی و روش های درمان این عارضه چیست؟ پس اگر شما هم دچار این عارضه هستید، با ما همراه شوید و مشکل خود را درمان کنید. اگر هم تجربه ای در این زمینه دارید، خوشحال می شویم با ما و همارهانمان در میان بگذارید.

آکنه قارچی چیست؟ اسکین کر

آکنه قارچی چیست؟

این عارضه که بیماری فولیکولیت مالاسزیا یا فولیکولیت پیتیروسپوروم نامیده می شود، یک بیماری شایع پوستی است. زمانی دچار این عارضه می شوید که فولیکول های مو به قارچی به نام مخمر مالاسزیا آلوده شوند. در این صورت پوست سر دچار برجستگی های قرمز رنگ و ملتهب اما کوچک می شود. این برجستگی ها خارش دارند و ممکن است در اثر تحریک کمی بزرگ تر شوند. در نهایت به شکل جوش های سرسفید که حاوی چرک های سفید یا زرد یا پوستول خود را نشان می دهند.

تفاوت بین آکنه معمولی و آکنه قارچی چیست؟

ممکن است در برخی مواد آکنه معمولی یا ولگاریس را با اکنه قارچی اشتباه بگیرید. ولی این دو تفاوت های زیادی با هم دارند. اینکه بتوانید این دو را از هم تشخیص دهید، مهم است. زیرا روش های درمانی متفاوتی با هم دارند. از جمله مهم ترین تفاوت های بین این دو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

آکنه معمولی در اثر مسدود شدن منافذ پوست با باکتری، آلودگی و پوست های مرده ایجاد می شود. ولی آکنه قارچی در اثر عفونت های قارچی در فولیکول های مو ایجاد می شود.

آکنه معمولی خارش ندارد، ولی اکنه قارچی با علائمی از جمله خارش همراه است.

آکنه قارچی چیست؟ اسکین کر

چه افرادی دچار آکنه قارچی می شوند؟

این عارضه بیشتر در گروه سنی نوجوانان و افراد بالغ بخصوص مردان دیده می شود. افرادی که پوست چرب دارند و دچار تعریق بیشتر می شوند، آکنه قارچی را تجربه می کنند. ولی اینکه چه افرادی دچار این مشکل می شوند را می توان به گروه های زیر نسبت داد:

کسانی که در آب و هوای گرم و مرطوب زندگی می کنند.

افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند.

کسانی که بیشتر در معرض عفونت های قارچی قرار دارند.

کسانی که زیاد دچار تعریق می شوند.

افرادی که از بهترین کرم مرطوب کننده صورت و یا ضدافتاب هایی بر پایه روغن استفاده می کنند.

افرادی که مصرف آنتی بیوتیک بالایی دارند. زیرا آنتی بیوتیک زیاد باعث از بین رفتن باکتری های مفید می شود.

مورد دیگری که می توان به آن اشاره کرد این است که اکنه قارچی در افرادی بیشتر دیده می شود که فولیکول های مو آسیب دیده دارند. زیرا این مشکل می تواند باعث نفوذ مخمر به فولیکول های مو شود و در نتیجه آکنه قارچی را تجربه می کنند. آسیب به فولیکول های مو در اثر موارد زیر اتفاق می افتد:

اگر موهای سر را بتراشید و یا اپیلاسیون کنید.

اگر بیش از حد پوست را تحریک کنید.

پوست را گرم و مرطوب نگهدارید.

بیش از حد از وان آب گرم و یا جکوزی و … استفاده کنید.

علائم آکنه قارچی چیست؟

این عارضه در قسمت های مختلف بدن و پوست سر دیده می شود. از جمله بیشترین نواحی که ممکن است این مشکل را تجربه کنند عبارت از چانه، پیشانی، گردن، قسمت بالایی شانه ها و بازوها است. علائم و نشانه های بارز آکنه قارچی را می توان به موارد زیر نسبت داد:

بروز جوش های کوچک ناگهانی روی پوست

برجستگی هایی که به صورت خوشه ای دیده می شوند

جوش هایی که به شکل قرمز دیده می شود و یا حلقه اطراف این جوش ها نیز قرمز است.

احساس سوزش و خارش در پوست سر

ممکن است پوست سر حالت دردناک پیدا کند

آکنه قارچی چیست؟ اسکین کر

روش تشخیص آکنه قارچی چیست؟

یکی از مهم ترین مواردی که در درمان این عارضه کمک زیادی می کند، تشخیص درست و به موقع آن است. برای تشخیص آکنه قارچی لازم است ابتدا به متخصص پوست مراجعه کنید. سپس روند زیر انجام می شود:

وضعیت کلی پوست بررسی می شود.

از پوست نمونه گیری انجام شده و در زیر میکروسکوپ بررسی می شود .

در صورت تشخیص، درمان آکنه قارچی شروع می شود.

درمان آکنه قارچی چیست؟

بعد از تشخیص آکنه قارچی نوبت به درمان آن می رسد. معمولا پزشکان متخصص از داروهای ضدقارچ خوراکی و یا موضعی برای درمان کمک می گیرند. از جمله موثرترین این داروها عبارت از فلوکونازول و ایتراکونازول می باشد. اگر نیاز به درمان موضعی باشد از کرم ها و یا شامپوهای ضدقارچ استفاده می شود. از جمله این کرم ها می توان به اکونازول وکتوکونازول اشاره کرد. شامپو سولفید سلنیوم نیز برای درمان آکنه قارچی موثر است. ممکن است در اثر مصرف داروها دچار عوارضی از جمله مشکلات گوارشی مانند اسهال، تهوع و یا دل درد شوید. بهتر است با پزشک خود مشورت و در صورت نیاز دارو مصرف کنید.

روش جلوگیری از آکنه قارچی چیست؟

همواره پیشگیری بهتر از درمان است. برای جلوگیری از بروز این عارضه نیز پیشنهاد می کنیم این روش ها را امتحان کنید:

اگر فعالیت بدنی شدید مانند ورزش سنگین و … داشتید، بلافاصله دوش بگیرید و یا لباس خود را عوض کنید. در زمان ورزش از لباس های گشاد استفاده کنید.

اگر قصد اپیلاسیون و یا اصلاح موهای زیاد داشتید، به مراکز معتبر مراجعه کنید و اصول بهداشتی را رعایت کنید.

اگر به محل هایی مانند استخر آب گرم، جکوزی و یا سونا می روید از مکان هایی استفاده کنید که اصول بهداشتی را به صورت کامل رعایت می کنند. مایوی خود را مرتبا عوض کنید و بعد از هر بار استفاده و شستشوی مکرر، آن را کاملا خشک کنید.

اگر در هوای گرم و مرطوب قرار دارید، همواره از لباس های گشاد استفاده کنید.

آکنه قارچی چیست؟ اسکین کر

کلام آخر

آکنه قارچی یکی از شایع ترین بیماری های پوستی است که با علائمی از جمله خارش، سوزش و یا درد همراه باشد. این عارضه با آکنه معمولی تفاوت های زیادی دارد که مهم ترین آن علت ایجاد آکنه قارچی که عفونت است، می باشد. علائم آکنه قارچی چیست؟ موضوعی است که بیشتر مطرح می شود. در پاسخ باید گفت علایم این عارضه را می توان به مواردی از جمله جوش های سرسفید، برجستگی هایی جوش مانند و ملتهب که با خارش همراه است نسبت داد. برای درمان آکنه قارچی معمولا از داروهای ضدقاچ و یا شامپوهای مخصوص و پمادهای موضعی کمک می گیرند.

شاید برای شما هم سوال باشد

آیا آکنه قارچی عود می کند؟

بله این عارضه را می توان با پمادهای موضعی، داروهای ضدقارچ و یا شامپو درمان کرد. ولی در صورت موفقیت آمیز بودن درمان، اگر احتیاط نکنید مجددا این عارضه عود می کند.

برای درمان آکنه قارچی می توان از روش های خانگی نیز کمک گرفت؟

بله برای درمان و تسکین آکنه قارچی می توان از روش های خانگی زیر کمک گرفت:

استفاده از کمپرس گرم در محل، روزی چند بار

پوشیدن لباس های گشاد

پیشگیری از هر کاری که باعث آسیب به فولیکول های مو شود

Source:

https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/24341-fungal-acne

5/5 - (1 امتیاز)

نگار عظیمی

من نگار عظیمی هستم. اگر شما هم مثل من پوستتان را دوست دارید و به سلامتی و شادابی آن اهمیت می دهید، می خواهید راه های ساده و کاربردی را برای مراقبت از پوست امتحان کنید، پیشنهاد می کنم با من همراه شوید. سعی می کنم مطالب آموزنده و ارزنده ای از دنیای وب را در اختیارتون قرار بدم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین بررسی کنید
نزدیک
دکمه بازگشت به بالا