بهترین کرم مرطوب کننده صورت
کرم مرطوب کننده از جمله موارد مهمی است که همه ما فارغ از نوع پوست باید در روتین مراقبت از پوست خود قرار دهیم. ادعاهای زیادی در خصوص انواع کرم مرطوب کننده صورت وجود دارد که به نوع کرم، مارک و برند و ترکیبات آن ها اشاره می کند. ولی در نهایت بهترین کرم مرطوب کننده صورت تنها به یک دلیل ساده استفاده می شود و آن هم رساندن رطوبت کافی به پوست و نگهداشتن این رطوبت با کمک چربی موجود در ترکیبات آن است. بقیه موارد برای انتخاب کرم مرطوب کننده به سلیقه شخصی در بو و احساس و تصور ذهنی شما برمی گردد.
بهترین کرم مرطوب کننده صورت چیست؟
انواع کرم مرطوب کننده برای جلوگیری از خشکی پوست و رطوبت رسانی به آن مورد استفاده قرار می گیرد. خشکی پوست می تواند مشکلات زیادی از جمله عفونت و التهاب پوست را به همراه بیاورد. این التهاب معمولا با خارش و درد همراه است. بنابراین می توان به کمک بهترین کرم مرطوب کننده این مشکلات را تا حدود زیادی برطرف و شادابی پوست را به همراه آورد. امروزه تنوع زیادی در این محصولات دیده می شود که هر یک ویژگی های خاص خود را مطرح می کنند. عده ای از محصولات به خاصیت غیرکومدون زا بودن کرم اشاره می کنند و ادعا دارند که این محصول از جوش زدن جلوگیری می کند. در صورتی که ویژگی اصلی این کرم ها باید این گونه باشد و این مساله در ترکیب تمامی کرم های مرطوب کننده رعایت می شود. از طرفی تمامی این محصولات دارای ویتامین های مفید برای تغذیه پوست هستند و خاصیت آنتی اکسیدانی دارند. تنها تفاوت آن ها در میزان و دوز مورد استفاده در انواع ویتامین ها و مواد مغذی در ترکیبات محصول است. بنابراین می توانید بدون نگرانی کرم مرطوب کننده مورد نظر خود را انتخاب کنید.
بهترین مرطوب کننده صورت دقیقا چه کاری انجام می دهند؟
سوالی که مطرح می شود این است که انواع کرم مرطوب کننده چه فایده ای دارد و دقیقا چگونه عمل می کند؟ کرم مرطوب کننده با کشیدن رطوبت از هوا و یا لایه های عمیق تر پوست به لایه بیرونی، باعث شادابی و طراوت پوست می شود. مرطوب کننده ها با کشیدن آب به بیرونی ترین لایه پوست باعث می شوند تا لایه های آسیب دیده و خشک جدا شده و از پوسته پوسته شدن آن جلوگیری می کنند. در عین حال با انسداد پوست از خارج شدن رطوبت جلوگیری می کنند. به همین دلیل توصیه می شود در روتین پوستی این مرحله را بعد از شستشوی کامل پوست و استفاده از مواد مغذی انجام دهید تا از خارج شدن مواد جلوگیری شود.
سطحی ترین لایه پوست شامل سلول های مرده و بدون هسته هستند که با کمک موادی که دارند باعث نگهداشتن آب و رطوبت می شوند. این لایه می تواند پنج تا شش برابر وزن خود آب جذب کرده و حجم آن افزایش پیدا کند. آب جذب شده نه تنها برای طراوت و شادابی پوست مفید است، بلکه می تواند روی آنزیم هایی که باعث ریزش پوست مرده می شوند نیز تاثیر بگذارد. اگر میزان رطوبت کم باشد، پوست خشک و پوسته پوسته می شود و سلول های مرده به صورت یکدست از صورت جدا نمی شوند. بنابراین می توانیم با کمک کرم های مرطوب کننده باعث جذب آب و رطوبت مورد نیاز پوست شده و در نهایت پوستی صاف و یکدست داشته باشیم. از طرفی در ترکیبات بهترین کرم مرطوب کننده صورت از روغن استفاده می شود که باعث نگهداشتن آب و رطوبت شده و از تبخیر سریع آن جلوگیری می کند.
مواد تشکیل دهنده کرم مرطوب کننده
در ترکیبات این محصولات از مواد زیر استفاده می شود تا بهترین نتیجه را به مصرف کننده ارائه دهد. این مواد عبارت اند از:
-
آب
آب اولین ماده ای است که در ترکیبات کرم مرطوب کننده استفاده می شود. در اصل این محصولات امولسیون های روغن در آب هستند و به همین دلیل به آن ها کرم یا لوسیون گفته می شود. در زمان استفاده از مرطوب کننده، آب وارد لایه رویی پوست می شود، ولی مقداری از آن تبخیر می شود. اگر در ترکیب انواع کرم مرطوب کننده از روغن استفاده نشود، لایه بیرونی نمی تواند آب را به خوبی جذب کند، زیرا امکان نگهداشتن آن را ندارد. بنابراین آب موجود در این ترکیب باعث رطوبت رسانی و روغن موجود در آن باعث نگهداشتن رطوبت می شود.
-
مسدود کننده ها
مواد روغنی و مسدود کننده ها باعث می شوند تا از تبخیر آب جلوگیری شود. وازلین یکی از پایه های اصلی در ترکیبات انواع کرم های مرطوب کننده است. از دیگر مسدود کننده ها می توان به ستیل الکل که یک الکل چرب است، روغن معدنی، پارافین و یا اسید استئاریک و … اشاره کرد.
-
نرم کننده ها
یکی دیگر از موادی که در ترکیب بهترین کرم مرطوب کننده صورت استفاده می شود، نرم کننده ها هستند. این مواد برای ایجاد احساس صافی در پوست کاربرد داشته و باعث نرمی و لطافت پوست می شوند. پترولاتوم یکی از انواع نرم کننده ها است که می تواند باعث به دام افتادن رطوبت و نگهداشتن آن و در نهایت نرم شدن پوست شود.
-
انواع ویتامین ها
از جمله ویتامین های مفید در ترکیب این کرم می توان به ویتامین A اشاره کرد. این ویتامین می تواند با تحریک کلاژن سازی به ترمیم پوست و جلوگیری از ایجاد چین و چروک های پوستی کمک کند. ویتامین C تحت عنوان اسید اسکوربیک و ویتامین E تحت عنوان توکوفریل استات به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی و نگهدارنده در این ترکیب استفاده می شوند.
-
متیکون
این ماده در بیشتر کرم های مرطوب کننده برای ایجاد لایه محافظ روی لایه بیرونی پوست و حفظ رطوبت گنجانده می شود.
-
سرامید
سرامید می تواند سلول های پوست را در کنار هم نگهدارد. بنابراین برای نگهداشتن و حفظ رطوبت نیاز به این ماده معدنی است.
فواید استفاده از بهترین کرم مرطوب کننده صورت
با وجود خواص مهم کرم های مرطوب کننده در تامین رطوبت مورد نیاز پوست، فواید دیگری نیز می توان برای این محصولات در نظرگرفت. این موارد عبارت اند از:
-
جوانسازی پوست
مرطوب کننده می تواند با رساندن رطوبت کافی و نگهداشتن آن به کاهش چین و چروک های پوستی کمک کند. این محصول با ترکیباتی که در خود دارد، باعث تحریک کلاژن سازی شده و پیری پوست را از بین می برد.
-
از بین بردن خشکی پوست
استفاده منظم از کرم مرطوب کننده در روتین روزانه پوست می تواند از پوسته پوسته شدن جلوگیری کند. خشکی پوست مشکلاتی از جمله لکه ها و آکنه پوستی و نیز تیرگی آن را به همراه دارد.
-
جلوگیری از جوش های پوستی
ایجاد جوش های سرسیاه و سرسفید به دلیل نداشتن رطوبت کافی روی پوست است. غدد چربی برای جلوگیری از تبخیر آب، شروع به ترشح چربی بیشتر کرده که منجر به جوش زدن پوست می شود.
-
مناسب برای انواع پوست ها
انواع پوست می توانند بدون نگرانی از این محصول استفاده کنند. البته لازم است ابتدا نوع پوست خود را بشناسید و سپس از کرم مرطوب کننده متناسب با پوست که بتواند مواد مغذی و رطوبت را در اختیار آن قرار دهد، استفاده کنید.
انواع کرم مرطوب کننده برای انواع پوست
همانطور که گفتیم در انتخاب بهترین کرم مرطوب کننده صورت باید نوع پوست را شناسایی و متناسب با آن، کرم مناسب را انتخاب کنید. انواع کرم مرطوب کننده برای انواع پوست عبارت اند از:
-
اگر پوست معمولی دارید
بهتر است از کرم مرطوب کننده بر پایه آب استفاده کنید. زیرا هم سبک است و هم چربی زیادی ندارد.
-
اگر پوست خشکی دارید
این نوع پوست به شدت آسیب پذیر بوده و مستعد اکنه است. بنابراین لازم است از کرم های مرطوب کننده ای کمک بگیرید که نرم کننده زیادی دارد. زیرا باعث جلوگیری از خشکی زیاد پوست و لطیف شدن آن می شود.
-
برای پوست های چرب
این پوست نیاز به رطوبت دارد، در غیر این صورت پوست برای جبران رطوبت چربی بیشتری ترشح می کند. این موضوع باعث بروز جوش های پوستی می شود. بنابراین لازم است از کرم های آبرسان و مرطوب کننده استفاده کنید. مرطوب کننده باید سبک باشد و معمولا حالت ژل و یا لوسیون مایع دارد.
-
اگر پوست مختلطی دارید
برای این نوع پوست باید بهترین کرم مرطوب کننده صورت را انتخاب کنید که چربی کنترل شده دارد. قسمت هایی از این نوع پوست چربی بیشتر ترشح کرده و اگر چربی اضافی در کرم موجود باشد باعث بسته شدن منافذ پوست شده و مشکلاتی مانند آکنه ایجاد می شود. از طرفی برای قسمت های خشک نیز نیاز به آبرسانی و استفاده از مرطوب کننده هایی به شکل ژل دارید.
-
پوست های حساس و کرم مرطوب کننده مناسب آن
برای این نوع پوست باید تحریک در حد بسیار پایینی باشد تا واکنشی نشان داده نشود. انواع کرم مرطوب کننده برای این پوست باید فاقد الکل و اسید باشد. همچنین لازم است در ترکیبات محصول از مواد تسکین دهنده و التیام بخش نیز استفاده شود.
تفاوت کرم آبرسان و مرطوب کننده
همواره بین محصولاتی که کاربرد و ویژگی های یکسان دارند، شبهه ایجاد می شود. دو محصولی که می خواهیم مورد بررسی قرار دهیم، کرم های آبرسان و مرطوب کننده، شباهت ها و تفاوت های آن است. این دو از نظر ظاهری شباهت زیادی با هم دارند ، ولی از نظر ترکیبات و فرمولاسیون تفاوت های زیادی بین آن ها وجود دارد. کرم مرطوب کننده دارای چربی است و می تواند رطوبت و آب را نگهدارد. در صورتی که بهترین کرم آبرسان این ویژگی را ندارد. بنابراین اگر پوست خیلی خشک دارید، توصیه می کنیم از کرم های مرطوب کننده استفاده کنید که هم ماندگاری بالایی دارد و هم رطوبت پوست را نگه می دارد. یکی دیگر از تفاوت های این محصولات در روتین پوستی است. بهتر است ابتدا کرم ابرسان را استفاده کنید و سپس کرم مرطوب کننده را روی آن بمالید. با این روند می توانید از جذب مواد مغذی و ویتامین ها در هر دو کرم مطمئن شوید.
کلام آخر
استفاده از بهترین کرم مرطوب کننده صورت یکی از مراحل بسیار مهم در روتین روزانه مراقبت از پوست است. انواع کرم مرطوب کننده با ترکیباتی که دارد می تواند رطوبت را از هوا و مواد جذب کرده و به واسطه چربی که دارد، آن را در خود نگهدارد. این کرم ها برای انواع پوست طراحی شده اند و باید بهترین کرم مرطوب کننده متناسب با نوع پوست را انتخاب کنید.
Source:
https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/moisturizers-do-they-work