روش های درمانی پوست

تزریق پی آر پی

تزریق پی آر پی یکی دیگر از روش های جوانسازی پوست صورت است که ظاهری شاداب تر به پوست می دهد. پی آر پی چیست؟ با توجه به اینکه این روش قدمت کمتری نسبت به سایر تکنیک های جوانسازی پوست دارد، اغلب این سوال پرسیده می شود. در این درمان با کمک یک پر کننده طبیعی، پوست بازسازی شده و روند بهبود آن افزایش پیدا می کند. تزریق  PRP یا پلاسمای غنی از پلاکت می تواند با حداقل آسیب به پوست، چین و چروک های آن را از بین برده و نواحی توخالی آن را مانند خطوط خنده، اخم، تعجب و … پر کند. همچنین باعث بهبود اسکارهای ناشی از جراحی و نیز رفع آکنه و کک و مک روی صورت می شود.

تزریق پی آر پی- اسکین کر

پی آر پی چیست؟

تزریق پی آر پی یا پلاسمای غنی از پلاکت یکی از بهترین روش های جوانسازی پوست است. افزایش سن به دلیل تاثیر شرایط محیطی روی پوست باعث تیرگی و ایجاد چین و چروک های زیادی روی آن می شود. اگر به دنبال یک روش غیر جراحی با کمترین تهاجم و ایمن هستید، تزریق PRP را پیشنهاد می کنیم. در این تکنیک با کمترین آسیب و بدون تهاجم به پوست، آن را جوان تر و شاداب تر می کنند. خون از بدن خود فرد گرفته می شود و بعد از انجام اصلاحات روی آن، مجددا روی نواحی مختلف پوست تزریق می شود. در این روش بدن کمترین واکنش را به مایع تزریق شده نشان می دهد و حساسیت و آلرژی کمتری به دنبال دارد. PRP  به عنوان یک پرکننده، شیارهای پوست را پوشش داده و در نتیجه باعث صاف و یکدست شدن آن می شود. این تزریق باعث می شود تا تمامی فواید پلاسمای غنی از پلاکت جذب پوست شده و بافت پوست بتواند به صورت کامل از آن بهره بگیرد. این روش باعث تحریک کلاژن سازی پوست شده و در طول سه ماه، بالاترین سطح از کلاژن سازی اتفاق می افتد. معمولا در همان ماه اول متوجه تغییراتی روی پوست خود خواهید شد. ولی توصیه می کنیم در فواصل بین 6 تا 8 هفته این روش را تکرار کنید. معمولا تعداد دفعات و فواصل بین آن ها به نظر پزشک بستگی دارد. زیرا پزشک با معاینه پوست و بررسی سابقه پزشکی بیمار می تواند نظر دقیق تری در این زمینه بدهد. در کنار انجام پی آر پی می توانید از روش هایی مانند بوتاکس، میکرونیدلینگ، مزوتراپی و … نیز کمک بگیرید.

مقالات مرتبط

نحوه تزریقPRP

برای انجام این عمل نیاز است تا مقداری کرم بی حس کننده موضعی روی ناحیه مورد نظر استفاده شود. این کار برای کاهش درد و ناراحتی در طول انجام پی آر پی لازم است. سپس مقدار مورد نیاز خون که معمولا بین 1 تا 4 ویال است از ناحیه مورد نظر گرفته می شود. خون بدست آمده دارای ناخالصی است. بنابراین نیاز است به کمک سانترفیوژ مواد لازم از خون استخراج شود. در این قسمت سلول های غلیظ پلاسما، پلاکت ها و … از خون جدا می شوند. خون بدست آمده را با کمک سوزن های بسیار باریک به پوست تزریق می کنند. ممکن است در زمان تزریق پی آر پی کمی درد احساس کنید که بیشتر شبیه گزش خفیف است. در یک روش نیز پلاسما روی صورت پخش شده و سپس با کمک روش میکرونیدلینگ، به جذب پروتئین در قسمت های مختلف صورت کمک می شود. این دو  تکنیک در کنار هم می توانند باعث تحریک بیشتر کلاژن سازی شوند.

تزریق پی آر پی- اسکین کر

مزایای تزریق پی آر پی برای صورت

این روش برای کسانی که دارای چین و چروک های عمیق، آسیب های ناشی از نور خورشید و یا جای زخم و اسکار هستند، یکی از بهترین گزینه ها است. تحریک و افزایش الاستین و کلاژن باعث می شود تا پوست به صورت طبیعی شادابی و جوانی خود را حفظ کند. از طرفی باعث افزایش حالت کشسانی پوست شده و در نتیجه ان را سفت تر و پر تر نشان می دهد. البته ممکن است لازم باشد در کنار این روش از تکنیک های دیگری مانند بوتاکس و یا تزریق فیلر نیز استفاده شود. این روش ایمن بوده و کمترین عوارض را به دنبال دارد. هرچند لازم است برای تزریق PRP به کلینیک ها و مراکز درمانی معتبر مراجعه کنید. زیرا حفظ ایمنی و سلامت خون و نیز نحوه درست تزریق آن نقش مهمی در نتیجه آن دارد. عدم نگهداری درست خون و تزریق اشتباه ممکن است باعث بروز انواع بیماری ها و عفونت شود.

کاندیداهای مناسب برای تزریق پی آر پی

این روش برای همه افراد بی خطر بوده و می توانند با توجه به نظر پزشک، تزریق PRP را امتحان کنند. ولی افرادی که دارای مشکلات پزشکی زیر هستند، نباید از این تکنیک برای جوانسازی پوست خود کمک بگیرند:

افراد مبتلا به ایدز

افراد مبتلا به بیماری های خاص مانند سرطان پوست

کسانی که دچار هپاتیت C هستند

افرادی که دچار بیماری های قلبی عروقی هستند، زیرا نیاز به مصرف رقیق کننده خون دارند

تزریق پی آر پی- اسکین کر

عوارض تزریق پی آر پی

با اینکه مواد اولیه برای این درمان از بدن خود فرد گرفته می شود، ولی ممکن است عوارض جزئی را بعد از تزریق احساس کنید. کبودی، تورم و یا قرمزی ر محل تزریق از جمله این موارد است. البته عارضه هایی که گفتیم بعد از 3 روز تا یک هفته برطرف می شوند. حتی می توانید با انواع کرم صورت، آن ها را پوشش دهید. عفونت و درد جزئی نیز از جمله عوارضی است که بعد از تزریق PRP گزارش شده اند. در این صورت بهتر است از پزشک خود بخواهید تا داروهایی را برای کاهش و رفع این عوارض تجویز کند.

مراقبت های قبل از تزریق پی آر پی

با اینکه این تکنیک بسیار ایمن بوده و کم تهاجمی است، ولی برای کاهش عوارض و گرفتن بهترین نتایج بهتر است دستورالعمل های زیر را دنبال کنید:

عدم مصرف داروهای رقیق کننده خون از جمله ایبوپروفن، آسپرین، ناپروکسن و … حداقل به مدت یک هفته قبل از درمان به منظور کاهش عوارضی مانند کبودی و تورم

عدم مصرف نوشیدنی های الکلی به مدت یک روز به دلیل ایجاد کم ابی در بدن و افزایش عوارضی مانند کبودی

رعایت رژیم غذایی سالم و عدم مصرف کافئین، هیدراته نگهداشتن بدن با مصرف آب کافی به دلیل بالا بردن شانس خونگیری مناسب

عدم استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی حاوی ویتامین C ، رتینوئیدها، اسیدهای گلیکولیک به مدت یک هفته قبل از درمان

تزریق پی آر پی- اسکین کر

مراقبت های بعد از تزریق PRP

انجام موارد زیر تا سه روز بعد از تزریق پی آر پی ممنوع هستند. این موارد برای مراقبت های بعد از تزریق پی آر پی صورت اهمیت زیادی دارند:

آرایش صورت

عدم لمس محل ترزیق مگر برای پاکسازی ملایم

انجام ورزش های سنگین و شنا

عدم استفاده از سونا، جکوزی

عدم قرار گرفتن در معرض باد شدید و نوسانات شدید دما

عدم استفاده از نوشیدنی های بسیار گرم و یا سرد، اگر تزریق در ناحیه اطراف لب انجام شده باشد

عدم استفاده از انواع اسکراب یا اکسفولیشن، لایه برداری شیمیایی پوست و نیز لیزر درمانی

در عین حال باید مراقبت از پوست بعد از تزریق این پر کننده طبیعی را با رعایت نکات زیر جدی بگیرید:

استفاده از انواع شوینده صورت و پاک کننده ملایم بنا به تجویز پزشک

استفاده از بهترین کرم ضدافتاب در صورت لزوم

   Refrences:

https://www.halcyonderm.com/cosmetic/skin-body-treatments/prp-facial-rejuvenation/

https://www.webmd.com/beauty/what-is-platelet-rich-plasma-prp-facial

5/5 - (1 امتیاز)

نگار عظیمی

من نگار عظیمی هستم. اگر شما هم مثل من پوستتان را دوست دارید و به سلامتی و شادابی آن اهمیت می دهید، می خواهید راه های ساده و کاربردی را برای مراقبت از پوست امتحان کنید، پیشنهاد می کنم با من همراه شوید. سعی می کنم مطالب آموزنده و ارزنده ای از دنیای وب را در اختیارتون قرار بدم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا