مراقبت از پوست

میلیا یا کیست میلیوم چیست؟

اگر روی قسمت هایی از صورت مانند گونه ها، بینی و یا اطراف چشم خود برجستگی های سفید و کوچکی می بینید، به این دلیل است که شما میلیا یا کیست میلیوم دارید. اینکه میلیا یا کیست میلیوم چیست؟ انواع آن کدام است و دلیل ایجاد میلیا روی صورت چیست؟ موضوعی است که در این مقاله به آن می پردازیم. در نهایت روش های درمانی برای جلوگیری و یا درمان قطعی میلیا را توضیح می دهیم.

میلیا یا کیست میلیوم چیست؟- اسکین کر

میلیا یا کیست میلیوم چیست؟

میلیا که به نام لکه های شیر نیز معروف است، معمولا در نوزادان بیشتر دیده می شود. ولی ممکن است در بسیاری از بزرگسالان نیز این مشکل دیده شود. ممکن است ابتدا تصور کنید که جوش های سرسفید روی پوست خود دارید. ولی اشتباه نکنید. میلیا از انباشته شدن کراتین که برای شکل گیری ناخن و مو تاثیر زیادی دارد، تشکیل می شود. زمانی که این ماده در بیرونی ترین لایه پوست تولید و مقدار ان زیاد شد، در زیر پوست مانده و تشکیل میلیا می دهد.

مقالات مرتبط

علت میلیا چیست؟

علت میلیا چیست؟میلیا از کراتین هایی تشکیل می شود که در خارجی ترین لایه پوست ایجاد شده، سفت شده اند و توده ای حال بهتر است در مورد علل ایجاد میلیا و عواملی که باعث ایجاد آن می شوند بیشتر آشنا شویم. میلیا در نوزادان با تولد نوزاد همراه است و به راحتی می توان با آکنه نوزاد که دلیل آن هورمون های بدن مادر است، تفکیک کرد. زیرا  آکنه بعد از دو تا چهارهفته ظاهر می شود، ولی میلیا یا کیست میلیوم با نوزاد از ابتدای تولد همراه است. در سایر افراد علت ایجاد میلیا را می توان به موارد زیر ربط داد:

تاول هایی که در اثر بیماری های پوستی ایجاد می شوند

آفتاب سوختگی و قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید

سوختگی ها

استفاده زیاد و مکرر از کرم های استروئیدی

روش هایی درمانی مانند میکرو درم ابریژن و لیزر

میلیا یا کیست میلیوم چیست؟- اسکین کر

انواع میلیا

میلیا در دو نوع متفاوت دیده می شود. انواع مختلف میلیا یا کیست میلیوم چیست؟ سوالی است که اغلب پرسیده می شود و در این قسمت به آن پاسخ می دهیم:

  • میلیای اولیه

این نوع میلیا معمولا در اطراف ناحیه چشم دیده می شود. برای جلوگیری از بروز آن باید مراقبت از پوست اطراف چشم به درستی انجام شود. استفاده از کرم هایی با بافت سبک و جذب راحت می تواند به رفع این مشکل کمک زیادی نماید. سعی کنید بهترین کرم دور چشم را متناسب با نوع پوست انتخاب و در روتین مراقبت روزانه خود قرار دهید. هر چند این عارضه ممکن است در ناحیه پیشانی و یا گونه ها هم نشان داده شود.

تاول هایی که در اثر بیماری های پوستی ایجاد می شوند

آفتاب سوختگی و قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید

سوختگی ها

استفاده زیاد و مکرر از کرم های استروئیدی

روش هایی درمانی مانند درم ابریژن و لیزر

میلیا یا کیست میلیوم چیست؟- اسکین کر

  • میلیا ثانویه

این نوع میلیا شبیه میلیا اولیه است، ولی علت بروز آن متفاوت می باشد. معمولا استفاده از بهترین روش های جوانسازی پوست مانند لیزر درمانی و یا لایه برداری شیمیایی پوست باعث بروز این عارضه می شود. در برخی موارد نیز سبک غلط زندگی از جمله عدم داشتن خواب کافی، استعمال دخانیات، استفاده از محصولات مراقبت از پوست  که چربی زیاد دارند و … از جمله دلایل ایجاد میلیا یا کیست میلیوم محسوب می شوند.

درمان قطعی میلیا

نگران نباشید. زیرا میلیا به مرور زمان از بین می رود، ولی ممکن است این زمان طولانی باشد. اگر می خواهید به سرعت از شر این عارضه های مزاحم خلاص شوید، می توانید به سراغ درمان قطعی میلیا بروید. ممکن است این سوال برایتان پیش آید که بهترین درمان میلیا یا کیست میلیوم چیست؟ روش جراحی سرپایی می تواند درمان قطعی این عارضه باشد. در این روش که توسط پزشک انجام می شود، نیازی به بیهوشی ندارید و تنها یک برش کوچک مشکل را برطرف می کند. بخصوص برای انواع میلیا که در لایه های عمیق تر پوست قرار دارند، این روش سودمند است. بعد از برش، کراتین سفت شده آزاد و از محل خود برداشته می شود. ولی روش های زیر نیز می تواند از تحریک و یا ایجاد مجدد کیست میلیوم جلوگیری کند:

میلیا یا کیست میلیوم چیست؟- اسکین کر

  • فشار دادن میلیا را فراموش کنید

برخی افراد تصور می کنند با فشار دادن می توانند از شر این عارضه خلاص شوند. باید گفت این کار بی فایده است. این کیست های سرسخت هستند و فشار دادن آن ها تنها باعث تحریک و آسیب رساندن به پوست می شود.

  • پاکسازی پوست

پیشگیری بهتر از درمان است. مطمئنا شما هم این جمله را چندین بار شنیده اید. پس بهتر است برای جلوگیری از ایجاد و یا عود مجدد میلیا یا کیست میلیوم، روش های مراقبت از پوست را به درستی انجام دهید. در کنار این روش ها، نبایدهای مراقبت از پوست را نیز جدی بگیرید. پاکسازی پوست با انواع شوینده های خانگی و یا شیمیایی می تواند به جلوگیری از بازگشت مجدد میلیوم کمک کند.

  • لایه برداری ملایم از پوست

استفاده از بهترین اسکراب یا اکسفولیشن که متناسب با نوع پوست انتخاب شده است، معجزه می کند. سعی کنید محصولاتی را انتخاب کنید که در رتکیب آن ها از اسید گلیکولیک و یا اسید سالیسیلیک استفاده شده است. هفته ای یک یا دو بار را به این کار اختصاص دهید تا جابجایی سلولی به درستی روی پوست انجام شود. برای پوست های حساس لازم است از بهترین ماسک صورت خانگی که بتواند به صورت ملایم بدون آسیب به پوست، لایه برداری را انجام دهد کمک بگیرید.

میلیا یا کیست میلیوم چیست؟- اسکین کر

  • از کرم رتینول کمک بگیرید

کرم رتینول چیست؟ ممکن است تاکنون با این کرم ها اشنایی نداشته باشید. رتینول یکی از مشتقات ویتامین A است که برای حذف سلول های مرده پوست، یکی از بهترین گزینه ها به شمار می رود. این ماده می تواند باعث چرخش سلولی شده و از تجمع سلول های مرده جلوگیری کند.

  • کرم دور چشم را هوشمندانه انتخاب کنید

یکی از رایج ترین نواحی صورت که در معرض تشکیل میلیا می باشد، ناحیه اطراف دور چشم است. در انتخاب کرم دور چشم دقت کنید و بهترین کرم دور چشم که بافت سبکی دارد و به راحتی جذب می شود را برای جلوگیری از ایجاد میلیا استفاده کنید.

امتیاز دهید (چپ بیشترین امتیاز)

نگار عظیمی

من نگار عظیمی هستم. اگر شما هم مثل من پوستتان را دوست دارید و به سلامتی و شادابی آن اهمیت می دهید، می خواهید راه های ساده و کاربردی را برای مراقبت از پوست امتحان کنید، پیشنهاد می کنم با من همراه شوید. سعی می کنم مطالب آموزنده و ارزنده ای از دنیای وب را در اختیارتون قرار بدم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا