کربوکسی تراپی مو
آیا از ریزش مو، کم پشتی و سایر مشکلات مو رنج می برید؟ اگر پاسخ شما مثبت است، باید بدانید تنها نیستید. خیلی از افراد هستند که با این موارد مواجه هستند و به دنبال راه حل های مختلف برای رفع آن می گردند. کربوکسی تراپی مو یکی از این روش های نوین است که نه تنها ظاهر بهتری به چهره می دهد، بلکه باعث می شود تا موهای سالم و شادابی داشته باشید. این روش مزایای زیادی دارد و در عین حال عوارض کربوکسی تراپی مو نیز باید در نظر گرفته شود. در این مقاله به موضوعاتی همچون کربوکسی تراپی مو چیست؟ مزایای کربوکسی تراپی مو و عوارض این روش، کاندیداهای مناسب برای انجام کربوکسی تراپی و … می پردازیم. پس با ما همراه شوید.
کربوکسی تراپی مو چیست؟
در کربوکسی تراپی، دی اکسید کربن به پوست سر تزریق می شود. با این روش می توان خون و اکسیژن رسانی به پوست سر را افزایش داده و در نتیجه رشد آن را بهبود بخشید. همچنین تحریک کلاژن سازی و تغذیه پوست سر از دیگر مزایای کربوکسی تراپی مو به شمار می روند. این رو غیر تهاجمی است و نیاز به جراحی ندارد. بلکه مقدار مشخص دی اکسید کربن از طریق سوزن های بسیار باریک به زیر پوست تزریق می شوند. عوارض کربوکسی تراپی مو به دلیل غیر تهاجمی بودن آن بسیار پایین تر از روش های جراحی مانند کاشت مو است. با کمک این روش می تواند سلامت موها را نیز بهبود بخشیده و بیماری هایی مانند آلوپسی و … را درمان نمود.
افراد مناسب برای انجام کربوکسی تراپی مو
افراد زیر می توانند کاندیداهای مناسب برای انجام کربوکسی تراپی باشند:
افرادی که موهای ضعیف و کم پشت دارند و با کمک روش های معمول، استفاده از انواع شامپو، ماسک مو و … نتیجه لازم را بدست نیاورده اند
افرادی که به بیماری های پوستی مانند آلوپسی آندروژنتیک، آلوپسی آره آتا و … مبتلا هستند
افرادی که در اثر استرس و اضطراب دچار ریزش مو می شوند
کسانی که ریزش موی فصلی دارند
افرادی که تحت تاثیر تغییرات هورمونی مانند بارداری و یا شیردهی دچار ریزش مو شده اند
با وجود مزایای کربوکسی تراپی، ولی این روش برای همه افراد نیز مناسب نیست. بنابراین بهتر است قبل از انجام این روش با پزشک خود مشورت نموده و در صورت تایید، کربوکسی مو انجام شود. در هر حال اگر جزو گروه های زیر هستید، بهتر است از دیگر روش های معمول برای جلوگیری از ریزش مو و یا درمان موهای از دست رفته کمک بگیرید:
کسانی که دچار فشار خون و یا دیابت کنترل نشده هستند
کسانی که دچار بیماری های خودایمنی بوده و یا اختلالات انعقادی خون دارند
کسانی که مبتلا به اختلال در بهبودی زخم بوده و یا بیماری هایی دارند که به صورت غیر طبیعی، گردش خون موضعی در نواحی از بدن افزایش پیدا می کند
مادران باردار و یا شیرده
افرادی که باید از داروهای ضد انعقاد، ضدالتهاب و رقیق کننده خون استفاده کنند
کسانی که در حال درمان بیماری های خاص مانند سرطان هستند
مزایای کربوکسی تراپی مو
همانطور که گفتیم مزایای این روش نسبت به برخی از متدهای درمان ریزش و کم پشتی مو باعث محبوبیت آن شده است. این مزایا عبارت اند از:
افزایش گردش خون در پوست سر
افزایش اکسیژن رسانی به پوست سر
بهبود رشد مو و ضخامت تارهای مو
بالا بردن کیفیت مو
تحریک و بهبود کلاژن سازی پوست
عوارض کربوکسی تراپی مو
این روش نیز مانند سایر روش های کم تهاجمی، عوارض کمی دارد. ولی بهتر است قبل از انجام کربوکسی از عوارض احتمالی آن آگاهی داشته باشید تا در صورت بروز این عوارض به پزشک خود اطلاع دهید:
کبود شدن محل تزریق
تورم و خارش در محل تزریق
سردرد
بی حس شدن محل تزریق
واکنش به مواد و یا داروهایی که مصرف می کنید
ایجاد زخم در محل تزریق
البته نگران نباشید. این عوارض در موارد نادر گزارش شده است و همه آن ها نیز در صورت بروز، موقتی بوده و بعد از مدتی رفع می شوند. ولی اگر عوارض جدی و حادتری را مشاهده کردید، بهتر است با پزشک خود مشورت نمایید.
مراقبت های قبل از کوبوکسی تراپی مو
مراقبت هایی که قبل از انجام این روش باید انجام شود، می تواند عوارض کربوکسی تراپی مو را به شدت کاهش دهد. این موارد عبارت اند از:
عدم مصرف نوشیدنی های الکلی، دخانیات بخصوص سیگار از 24 ساعت قبل از تزریق به دلیل کاهش خطر کبودی در محل تزریق
عدم مصرف داروهای ضد التهاب و رقیق کننده خون از جمله آسپرین، ایبوپروفن، ادویل، ناپروکسن و … به مدت دو روز قبل از تزریق به دلیل کاهش میزان کبودی و احتمال خونریزی
در صورت بروز مواردی مانند تبخال و یا لک در ناحیه محل تزریق بهتر است با پزشک خود مشورت نمایید
این درمان نیاز به بیهوشی ندارد، بنابراین می توانید قبل از انجام کربوکسی مو نوشیدنی و غذای سبک مصرف کنید
مراقبت های بعد از کربوکسی تراپی مو
این مراقبت ها نیز می تواند باعث استفاده بهینه از مزایای کربوکسی تراپی مو شود:
بهتر است یک روز بعد از تزریق از انجام ورزش های سنگین خودداری کنید
توصیه می شود محل تزریق را تحریک و یا ماساژ ندهید
تا 3 روز به هیچ عنوان در معرض آفتاب مستقیم قرار نگیرید
تا 24 ساعت بعد از تزریق از مصرف نوشیدنی های الکلی، سیگار و نمک خودداری کنید تا میزان کبودی و تورم به حداقل برسد
در صورت بروز تورم، می توانید از کمپرس سرد استفاده کنید
طول دوره درمان چه مدتی است؟
یکی از سوالاتی که مطرح می شود این است که برای مشاهده نتایج کربوکسی چه مدت باید صبر کرد؟ در پاسخ باید گفت طول درمان با این روش بستگی به میزان مشکل فرد دارد. اینکه میزان ریزش موها تا چه حد است؟ با توجه به اینکه در این روش نیز با مواردی از جمله بالا بردن کلاژن سازی و نیز اکسیژن رسانی مناسب به پوست سر، مشکلات مو برطرف می شود پس نباید منتظر نتایج آنی باشید. معمولا سه ماه طول می کشد تا نتایج کربوکسی تراپی مشخص شود. در این سه ماه میزان ریزش موها به تدریج کاهش پیدا کرده و رشد موها نیز بیشتر می شود. ولی باید دوره درمان را تکمیل کرده و بعد از اتمام نیز از درمان های نگهدارنده برای حفظ نتیجه بدست آمده کمک بگیرید.
هزینه کربوکسی تراپی مو
هزینه این روش نیز مانند سایر روش های زیبایی به موارد زیر بستگی دارد:
میزان تبحر و تخصص پزشکی که مراجعه می کنید
هزینه های کلینیک و مرکز درمانی
میزان مشکل مو و ناحیه ای که باید تزریق انجام شود
تعداد جلساتی که باید مراجعه کنید